ایمیل زدن به استاد ها :  یک فرصت طلایی

بعد از اینکه دانشگاه و استاد های مورد نظر خودتان را پیدا کردید، ایمیل زدن به استاد ها اولین قدم برای گرفتن پذیرش در بسیاری از دانشگاه ها می باشد. در اهمیت این ایمیل ها که اولین تماس شما با استاد ها هستند شکی نیست. خیلی از ایمیل هایی که دانشجو ها برای اساتید دانشگاه های خارجی می فرستند حتی بدون اینکه باز شوند توسط استاد ها حذف می شوند. تعداد زیاد دیگری هم بلافاصله بعد از باز شدن حذف می شوند. این یعنی این دسته از دانشجوها حتی شانس این را هم پیدا نخواهند کرد که توانایی ها و رزومه خودشان را به استاد نشان بدهند. دلیلش خیلی ساده است:

اغلب دانشجو ها از ایمیل های کلیشه ای و تکراری استفاده می کنند و اساتید به هیچ وجه ایمیل های کلیشه ای و از پیش آماده شده را نمی خوانند.

ایمیل زدن به استاد ها تنها برای نشان دادن توانایی و ارائه رزومه شما نیست. یک استاد از روی ایمیلی که شما برای گرفتن پذیرش برایش می فرستند می تواند میزان علاقه و جدیت شما را (هم در ادامه تحصیل در مقطع فوق لیسانس یا دکتری و هم به کار با آن استاد) تخمین بزنند. بنابراین نحوه ایمیل زدن به استاد می تواند سرنوشت اپلای شما را در همان ابتدا تغییر بدهد.

یک اشتباه بزرگ!

استفاده از ایمیل های آماده ،معروف به تمپلیت (Template)، به استاد می گوید نه تنها شما در کار خود جدی نیستید، بلکه حتی برای استاد به آن اندازه ارزش قائل نبودید که کار های تحقیقاتی او را مطالعه کنید و  برایش ایمیلی جداگانه و اختصاصی بنویسید. از طرف دیگر، ایمیل های عمومی که می توان آنها را به ۱۰۰ نفر دیگر هم فرستاد این ذهنیت را در استاد بوجود می آورد که شما فقط قصد گرفتن پذیرش دارید و اصلا رشته و دانشگاه و استاد برای شما فرقی نمی کند و این ها یعنی به احتمال زیاد شما علاقه و انگیزه لازم برای کار در شرایط گاهاً سخت تحصیلات تکمیلی (graduate studies) را نخواهید داشت.

من گاهی می بینم برخی شرکت ها ادعا می کنند ایمیل ۱۰۰ ها استاد از رشته های مختلف را دارند و قالب ایمیل ثابتی طراحی کرده اند که در آن تنها  اسم استاد را تغییر می دهند و برای ۱۰۰ یا ۲۰۰ استاد موجود در دیتا بیس خود می فرستند. هزینه هر ایمیل هم نسبتا کم و در حدود ۵۰۰۰ هزار تومان است. دانشجو ها هم دلخوش به اینکه با هزینه کمتری به تعداد بیشتری ایمیل زده اند منتظر نتیجه می مانند. اما متاسفانه از هر ۱۰۰ ایمیل ممکن است یکی یا دو تا جواب داده شود که این یعنی از قضا دانشجوی مورد نظر هزینه بسیار بسیار گزافی (۵۰۰ هزار تومان) برای فقط ۲ ایمیل پرداخت کرده است. ضررهای دیگر مثل اتلاف وقت و نا امید شدن او که دیگر جای خود دارند. این افراد حتی آنقدر حرفه ای عمل نمی کنند که برای مثلاً هر ۱۰ نفر اعضای هیات علمی یک رشته در یک دانشکده همزمان ایمیل نزنند! مراقب باشید چطور برای آینده خود سرمایه گذاری می کنید.

حتی موضوع یا Subject ایمیل هم بسیار مهم است. خیلی از اساتید بعضی از ایمیل های ارسال شده از طرف دانشجو ها را حتی باز نکرده حذف می کنند. اگر شما هم در روز ۲۰ ایمیل دریافت کنید که همگی شبیه هم باشند و آنچه شما دنبالش هستید را در نداشته باشند، شما هم همه آن ۲۰ ایمیل را حذف خواهید کرد.  پس، خیلی مهم است که بدانید چطور باید اولین ایمیل را به استاد بزنید تا شانس باز شدن و خوانده شدن داشته باشد. این یک فرصت طلایی برای بالا بردن شانس گرفتن پذیرش و فاند (کمک هزینه تحصیلی) است.

اگر شما رزومه خیلی خوبی هم داشته باشید، بالاخره باید اول بتوانید توجه استاد را به خودتان جلب کنید تا بخواهد بیشتر در مورد شما و پس زمینه تحصیلی و توانایی های شما بداند. این دقیقاً همان کاری است که ایمیل زدن به استاد انجام می دهد. در ایمیل هایی که تیم مپتااستادی برای شما می نویسد، برای علاقه مند و جدی نشان دادن شما در اخذ پذیرش از دانشگاه مورد نظرتان، از کارهای تحقیقاتی استاد ها و مقالات آنها هم استفاده می شود که این کار به استاد ثابت می کند شما در مورد حوزه های تحقیقاتی و مقالات او مطالعه کرده اید و واقعا دوست دارید با او دوره فوق لیسانس یا PhD خود را بگذرانید.

ایمیل زدن به استاد برای گرفتن پذیرش و فاند Apply ایمیل زدن به استاد ایمیل زدن به استاد برای گرفتن پذیرش emailing professorshttp://asanpaziresh.com/wp-content/uploads/2016/04/emailing-professors-300x172.jpg 300w, http://asanpaziresh.com/wp-content/uploads/2016/04/emailing-professors-450x259.jpg 450w" title="emailing-professors emailing-professors" style="box-sizing: border-box; vertical-align: middle; border-style: none;">

پیگیری بعد از اولین ایمیل

بعد از اولین ایمیل، مکاتبات شما با استاد هایی که ایمیل اول شما را خوانده اند ادامه پیدا خواهد کرد و از این پس باز هم شما باید هوشمندانه به سوال های پرسیده شده جواب بدهید. در صورتی که ما درمپتااستادی  ایمیلی را برای شما بنویسیم، پنج پاسخ رایگان به ایمیل های ارسالی از طرف استاد در مورد همان ایمیل به شما هدیه خواهیم داد. پس از سال ها کار با دانشجو های متعدد و طی کردن مسیر پذیرش با آنها، ما به راحتی می توانیم برای شما بهترین و بهینه ترین پاسخ ها را بنویسیم تا مطمئن شوید شانس گرفتن پذیرش شما توسط ایمیل های اشتباه از بین نمی رود. این ایمیل ها هم از نظر گرامری و ساختاری و هم از نظر نوع پاسخ در ایده آل ترین شکل خواهند بود.

از طرفی گاهی استاد ها ایمیل دانشجو ها را می خوانند و به علت مشغله زیاد به آنها پاسخ نمی دهند. در این صورت دانشجو باید بعد از مدتی معین یک ایمیل follow up یا پیگیری به همان استاد بفرستد و موضوع را به او یاد آوری کند. در صورتی که ایمیل اول را آسان پذیرش برای شما بنویسد، این ایمیل های follow up هم بصورت رایگان برایتان نوشته خواهند شد.

هزینه نوشتن ایمیل برای تماس با اساتید

طرح های مختلفی برای نوشتن متن ایمیل ارسالی به استاد ها وجود دارد که هزینه هر یک (به تومان) در جدول پایین آمده است.

  • طرح A:   نوشتن ایمیل تماس با استاد

  • 100000 تومان

  • در این طرح شما باید اطلاعاتی که در مورد زمینه تحقیقاتی و یکی از مقالات استاد که با زمینه تحقیقاتی شما همخوانی دارد را در اختیار مپتااستادی بگذارید.

  • طرح B:   نوشتن ایمیل تماس با استاد + بررسی مقالات

  • 200000 تومان

  • در این طرح شما فقط مشخصات استاد را به ما داده و تیم مپتااستادی پس از بررسی مقالات و زمینه های تحقیقاتی استاد، ایمیل مناسب را برای شما می نویسد.

چند نکته:

  • این ایمیل ها قالب خاصی دارند که با داشتن یکی از آنها می توانید قسمت هایی که مربوط به آشنایی شما با مقالات و کار های تحقیقاتی استاد است را برای هر استاد دیگری تغییر بدهید. پس، مثلا اگر یکی از این ایمیل ها را خریداری کنید، می توانید از آنها برای ارتباط با اساتید دیگر مدنظر خودتان هم استفاده کنید.

  • اگر دوست دارید بررسی مقالات و کارهای تحقیقاتی استاد را هم ما برایتان انجام بدهیم، طرح B، هزینه ایمیل اول را کامل پرداخت می کنید و برای ایمیل های بعدی فقط باید نیمی از هزینه را پرداخت کنید. مثلا نوشتن ۵ ایمیل در طرح B هزینه اش می شود 200هزار تومان برای ایمیل اول و 100 هزار تومان برای هر یک از ۴ ایمیل بعدی.